Programma 150 jaar Schoonaarde

Zaterdag 13 MEI  van  15 u tot 18u  Olijfolieproeverij  bij Wijnen De Greef, georganiseerd door FERM


Zondag 28 MEI  (PINKSTEREN) om 9u30  HEILIGE MIS en officiele opening van onze gerestaureerde kerk met aansluitend om 10u30 RECEPTIE in de kerk voor alle inwoners van Schoonaarde, aangeboden door de Kerkraad, Kerkbestuur Dendermonde en Sconarda.

Zondag  4 JUNI  SCHOOLFEEST in de Gemeenteschool De Klinker.

Zaterdag 1 JULI  14u NATUURWANDELING door Schoonaarde onder begeleiding van gidsen van  Natuurpunt in samenwerking met Tuinhier en aansluitend namiddag-aperitiefconcert in de Parochiale Zaal.

Zondag 9 JULI  in de namiddag SPEL ZONDER GRENZEN voor buurten en verenigingen op het voetbalterrein van Juventus Schoonaarde in het kader van de Juventusfeesten.

Zondag 20 AUGUSTUS  FOTOTENTOONSTELLING  'Uit de Oude Doos 'door OKRA in de Parochiale Zaal.

Zaterdag 26 AUGUSTUS  in de namiddag Eetfestijn WTC (wielertoeristenclub) ism KLJ die zorgt voor animatie voor kinderen en Oude en rare  fietsen voor jong en oud.

KERMISWEEKEND  Vrijdag 15, zaterdag 16  en zondag 17 SEPTEMBER is er ons FEESTWEEKEND met o.a. JUVE-RUN , Springkastelenfestival, Kinderanimatie , JAARMARKT, Mosselfestijn, Muziekgroepen, Fuif , Verrassingsworp, Jubileumreceptie, Vuurwerk enz. in het centrum van onze gemeente. Hierover volgt later een aparte flyer.

Zondag 24 September  Toneel  'De Achterwacht' om 11u in de Parochiale zaal, georganiseerd door het Davidsfonds.

Gedurende de zomermaanden juli , augustus en september is er ook een Fietszoektocht, inschrijven bij KWB, JUVENTUS en Davidsfonds.

Kunstenaar Veerle Verbeke groeide op in Schoonaarde en maakte een fotoreeks over onze gemeente. Op 28 en 29 mei stelt ze tentoon in het  Knechtenhuys.  Receptie op 28 mei om 16u.

Van 28 mei tot 17 september is er een buitenexpo in heel de gemeente. Info: www.veerleverbeke.be
Over al deze activiteiten wordt er later nog meer in detail gecommuniceerd door de organiserende verenigingen.